Διαγωνισμός Euroscola

Ο διαγωνισμός Euroscola θα διενεργηθεί σε επίπεδο Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ηπείρου την ΤΡΙΤΗ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013. Οι αιτήσεις συμμετοχής των μαθητών θα υποβληθούν από τις 28 Νοεμβρίου έως τις 4 Δεκεμβρίου 2013.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, επιθυμώντας να δώσει στους νέους της Ευρωπαϊκής Ένωσης την ευκαιρία να γνωρίσουν το χώρο και τον τρόπο λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και να εκφράσουν τις προσδοκίες και τις απόψεις τους για την ευρωπαϊκή οικοδόμηση, διοργανώνει στο Στρασβούργο την ημερίδα EUROSCOLAστις 7 Φεβρουαρίου 2014. Στην ημερίδα αυτή θα συμμετάσχουν μαθητές Λυκείου από τις χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου καλείται να εκπροσωπηθεί από είκοσι τέσσερις (24) μαθητές και δύο (02) συνοδούς καθηγητές, από τις Διευθύνσεις Δ/θμιας Εκπαίδευσης Άρτας, Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας και Πρέβεζας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος θα διεξαχθεί διαγωνισμός για την επιλογή των μαθητών με θέμα: «Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά την Συνθήκη της Λισαβόνας έχει πιο ενισχυμένο ρόλο στην διαμόρφωση της Ευρώπης. Ποιος είναι ο ρόλος του Ευρωπαίου πολίτη και πως μπορεί να ακουστεί δυνατότερα η φωνή του στην Ευρώπη, ενόψει και των Ευρωπαϊκών Εκλογών του Μαΐου 2014;».

Οι μαθητές μπορούν να χρησιμοποιούν για την προετοιμασία τους τον ακόλουθο σύνδεσμο:

• Στην επιλογή των μαθητών, εκτός από το βαθμό της εργασίας- έκθεσης, θα ληφθούν υπόψη τα εξής κριτήρια:
  1. Πολύ καλή γνώση της Αγγλικής ή Γαλλικής γλώσσας που να αποδεικνύεται με πτυχίο. Θα προτιμούνται οι έχοντες πτυχίο υψηλότερης βαθμίδας
  2. Καλή γενική επίδοση στα μαθήματα του σχολείου

Σημειώνεται ότι μεγαλύτερη βαρύτητα δίνεται στην έκθεση και τα άλλα κριτήρια συνεκτιμούνται βάσει μοριοδότησης (έκθεση 60%, ξένη γλώσσα 20%, επίδοση 20%).